Newsfeeds

Thank you for your contribution: 

RSS FeedsFeeds er meget handy. Det er muligt at abonnere på forskellige slags nyheder og information. Uheldígvis bruger folk dem stadig ikke - af uforklarlige grunde. For 30 år siden skulle du købe en avis for at læse nyheder. For 15 år siden åbnede du en browser og besøgte en hjemmeside efter en anden for at læse nyheder. I dag kan du stadig gøre begge dele, men du kan også bruge en feed aggregator. Google reader og den dynamiske værktøjslinje i din browser (f.eks. Firefox) er meget populære. Joomla!s Newsfeed komponenten er også en aggregator. Ikke så sofistikeret som Google reader, men ganske nyttig alligevel.

Newsfeed komponenten gør det muligt for dig at indsamle feeds fra andre hjemmesider og publicere dem på din hjemmeside.

Vores verden bliver hele tiden mere og mere styret af sociale medier, og alle har formentlig masser af forskellige brugerkonti. Ofte lagres videoer og billeder på youtube.com og flickr.com. I et firma er situationen endnu mere kompleks. Forestil dig al den information, der er til rådighed omkring et projekt som Joomla! eller omkring dit firma - altsammen via newsfeeds.

En feed reader på din hjemmeside

I det næste eksempel vil vi bygge en feed reader på vores hjemmeside. Jeg vi forsøge at samle alle stykkerne, der er skabt omkring firmaet og liste dem i en tabel. Vi har en vimeo konto til vores videoer, en flickr konto til billeder, adskillelige twitter konti, og det er ikke alt :-)

Først og fremmest har jeg lavet en newsfeeds kategori, som jeg har kaldt cocoate, i Components Newsfeeds Categories og derefter et indlæg for hver feed i Components Newsfeeds Feeds (Figur 1). Et tilbagevendende problem er ofte at finde det korrekte feedlink. F.eks. ser vores vimeo feed link sådan ud: http://vimeo.com/cocoate/videos/rss. Flickr feed linket til vores billeder ser mere kompliceret ud (http://api.flickr.com/services/feeds/photos_public.gne?id=17963290@N00&lang=en-us&format=rss_200).

I publishing options skal du indtaste antallet af feed indlæg, du vil vise, samt antallet af sekunder før cachen er opdateret. Joomla! lagrer kun det antal elementer, som du konfigurerer i dets cache. Det er en vigtig detalje, fordi det i nogle lande ikke er tilladt at lagre indhold fra en offentlig newsfeed i din database.

24. يناير 2012 - 0:03 - Joomla! 1.6 cocoate.com/node/6242/
Joomla! 2.5 cocoate.com/node/10318News feeds in feed manager

Figur 1: En samling af newsfeeds 

Til sidst skal du oprette et menuelement. Du kan vælge mellem tre forskellige layouts i Newsfeed komponenten: 

  1. Liste over alle newsfeed kategorier 
  2. Liste over newsfeeds i en kategori 
  3. Kun et enkelt newsfeed 

Jeg vælger nummer to, fordi jeg har alle mine feeds i en kategori. Joomla! aggregerer mine feeds på hjemmesiden - f.eks. Vimeo video feed (Figur 2).

24. يناير 2012 - 0:03 - Joomla! 1.6 cocoate.com/node/6242/
Joomla! 2.5 cocoate.com/node/10318Videofeed

Figur 2: Newsfeed data

Når du opretter en newsfeed, kan du i Display Options konfigurere, om du vil vise feed billedet eller ej. Du kan også begrænse antallet af tegn i det indhold, der skal vises. Featuren er meget brugbar, hvis feed'en indeholder længere artikler, eller hvis du bruger Feed Display modulet. Du kan oprette den i Extensions - Modules - New. Her er f.eks. New York Times' feed (http://feeds.nytimes.com/nyt/rss/HomePage). Konfigurer modulet ved position-4 og konfigurer Basic Options (Figur 3).

24. يناير 2012 - 0:03 - Joomla! 1.6 cocoate.com/node/6242/
Joomla! 2.5 cocoate.com/node/10318Feed display module

Figur 3: Newsfeed modulet

Resultatet på hjemmesiden vil ligne Figur 4.

11. فبراير 2011 - 21:14 - cocoate.com/node/6242/New York Times News Feed

Figur 4: Newsfeed modulet på hjemmesiden

 


Nous aimons créer, développer et enseigner des sujets fascinants en découvrant et analysant des processus, des gens et des communications. En outre, nous consultons afin d'améliorer des structures organisationnelles.

Nous avons acquis de riches expériences de vie, acquis dans divers milieux de nos activités professionnelles, ainsi qu'une profonde connaissance de l'informatique et de la gestion d'infrastructures. Nous travaillons avec des petites et grandes entreprises, des ONG et des groupes de communautés divers.

Nous représentons l'honnêteté, la simplicité et l'innovation pour rendre les entreprises qui réussissent et sont résiliantes.